След като миналата зима мръзнах като куче,тая година реших че тая няма да я бъде!Понеже работя в сервиз и миналата зима ми се наложи да ремонтирам,на едно фауве шаран печката-тип мокра!Та реших да си купя такава-речено сторено вече е при мен.Отворих я да се обслужи,свеща и беше изгоряла това онова-предстои монтиране!Интересното при тази печка е че заработва,след стартиране на двигателя при температура на въздуха около 5градуса и по-ниска!Работи до достигане на температура на охлаждащата течност 85-90градуса и се изключва!Ако имаме падане на температурата под 85градуса се запалва отново и така нататък!Та въпроса ми е колеги имам алфа 156 2.4 жтд 140 коня относно входа и изхода на парното-от двата маркуча на единия имам подгревна свещ той ли е входа?Ако може нещо схема на движението на охладителната течност!?Подготвил съм и много снимки ще ги постна след като приключа напълно с монтажа!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бавно загряване на жтд-Моето решение!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеСлед като миналата зима мръзнах като куче,тая година реших че тая няма да я бъде!Понеже работя в сервиз и миналата зима ми се наложи да ремонтирам,на едно фауве шаран печката-тип мокра!Та реших да си купя такава-речено сторено вече е при мен.Отворих я да се обслужи,свеща и беше изгоряла това онова-предстои монтиране!Интересното при тази печка е че заработва,след стартиране на двигателя при температура на въздуха около 5градуса и по-ниска!Работи до достигане на температура на охлаждащата течност 85-90градуса и се изключва!Ако имаме падане на температурата под 85градуса се запалва отново и така нататък!Та въпроса ми е колеги имам алфа 156 2.4 жтд 140 коня относно входа и изхода на парното-от двата маркуча на единия имам подгревна свещ той ли е входа?Ако може нещо схема на движението на охладителната течност!?Подготвил съм и много снимки ще ги постна след като приключа напълно с монтажа!!!
Хайде постни да видим, че да не ти се оплаквам аз. Ти си с 5 цилиндъра и обем от 2.4, представи си как е с 1.3 дизел. Вярно водата му е по малко ама зимата паля колата парното на студено та да може по бързо да загрее, стъргам стъклата 10 минути сядам в колата и хоп пускам парното- студено
Поне почти не се потят стъклатаsigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
-
Тянка иди при Шанол,той се занимава с такива печки,даже програмира контролери за тях и мисля че ще ти помогнеEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеХайде колеги утре паля печката-някой да ми каже кой от двата маркуча които отиват към парното-са вход и изход!Много е важно!
Успех с кюмбето.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщениеОт 1-ва до 5-та в "лютницата" 2-3 пъти и ето Ви го за 2-3 мин загрял мотора)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщениеОт 1-ва до 5-та в "лютницата" 2-3 пъти и ето Ви го за 2-3 мин загрял мотора166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение..и ще имаш турбо ден до пладне)
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеЕ това някой ако го направи на моята кола, ще му откъсна главата. Това е крайно неправилно, особено на турбо мотор.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Така колеги днес сглобих печката и я запалих-ама не на колата а на мивката-е нема такава радост звука е като мини реактивен самолет!Поработи 15мин и я изклучих,утре ако остане време ще я монтирам!Много скъпи части имат тея пущини ама кефа цена няма!А утре и снимки ще има вече!
Comment
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеТака колеги днес сглобих печката и я запалих-ама не на колата а на мивката-е нема такава радост звука е като мини реактивен самолет!Поработи 15мин и я изклучих,утре ако остане време ще я монтирам!Много скъпи части имат тея пущини ама кефа цена няма!А утре и снимки ще има вече!
Чувал го е Дедо ви Мраз,щот е карал ЗАЗ.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеТака колеги днес сглобих печката и я запалих-ама не на колата а на мивката-е нема такава радост звука е като мини реактивен самолет!Поработи 15мин и я изклучих,утре ако остане време ще я монтирам!Много скъпи части имат тея пущини ама кефа цена няма!А утре и снимки ще има вече!
П.П. Сперед мен това е единственото ефективно решение особено за 2,4жтд.Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 21:50.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
Comment